Newsfeed

Soul Secret: Italiensk nytelse

Soul Secret - 4

Jeg ble kjent med dette italienske bandet gjennom debuten deres, Flowing Portraits, som var et knakende godt album, De hadde Mark Basile fra DGM som gjestevokalist, og det som skiller dette bandet fra andre i samme sjanger er vokalistene de bruker som gjerne har kastrale stemme.

Jeg ventet på oppfølgeren til debuten, men klarte av en eller annen grunn å overse den, trass i at den fikk gode kritikker. Deres tredje måtte jeg derfor bare skaffe meg, og jeg hører at de har utviklet lydbildet sitt mye siden den gang. Bandet har mye talent i seg og er stand til lage sanger som tilfredsstiller alle mine behov, med godt samspill mellom gitar og synth som løfter vokalen frem.

“er stand til lage sanger som tilfredsstiller alle mine behov”

Det er et forholdsvis rolig album, og jeg vil si at de bytter ut de harde partier med et mer massivt lydbilde. Det er noe melo death å finne her med growling, som jeg syntes fungerer utmerket.

Trass i at dette først og fremst er et vokal basert album, er det flere gode instrumentale deler, tidvis med inspirasjonrike gitarsoloer. Av influenser bandet har, kan jeg egentlig ikke trekke frem noen enkeltband, men de holder seg stort sett innenfor prog power, med visse deler som de tar fra jazz, prog rock og melo death.

Det er helt klart et album som viser et sultent band, og jeg finner faktisk ikke på noe kritisere dem på, utenom at jeg tross gjentatte gjennomlyttinger ikke klarer å høre hva siste ordet er i første sangs snakkedel. Irriterende.

Lenker:
Facebook

  • Frossen
4

Sammendrag

Et album som inneholder mye kriker og kroker, som det tar en stund å sette seg inn i, men belønner den som setter av til det.

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*