Newsfeed

Kingcrow: Velsmurt maskineri

Kingcrow - Eidos

Italienerne befinner seg i krysningspunktet mellom moderne prog rock og metall. Deres forrige skive, «In Crescendo» havnet på topp 10 lista mi i 2013, så jeg hadde selvfølgelig høye forhåpninger til deres nyeste. Beleilig nok kom den ut mens jeg var i Italia, så settingen var satt til å få noen gode musikkminner.

Sett under ett, er dette en svært god skive, hvor hver av låtene er utviklet nok til å stå støtt på egen hånd. I forhold til deres forrige, kommer den i mine ører ikke helt opp. Jeg har prøvd å sammenligne de to albumene, og sette de opp mot hverandre. Utenom de 3 beste sangene på dette albumet, som At The Same Place og tittellåta, så står fortsatt «In Crescendo» igjen som min favoritt.

Ikke misforstå meg. Dette er en skive jeg hørt på svært mye, og som jeg kommer til å komme tilbake til utover året. Av umiddelbare musikkreferanser en kan knytte til bandet er gjerne Pink Floyd, Steven Wilson, Riverside og det jeg liker å kalle den moderne europeiske prog metall scenen.

Er du på jakt etter velprodusert, melodisk prog metall av den lettere sorten, så er dette en sterk anbefaling.

Lenker:
Facebook

  • Frossen
4

Sammendrag

Albumet er spekket av gode, velproduserte sanger, men når desverre ikke helt opp denne gangen.

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*