Newsfeed

Naivt genialt

Tusmørke og Spectral Haze split – Elektriske Skrekkøgler Og Forhistoriske Framtidsfabler

De to psykedeliske rockebandene Tusmørke og Spectral Haze samler krefter på denne forfriskende splitten som ble utgitt tidligere i år.

Jeg likte godt fjorårets utgivelse, «Riset Bak Speilet», av Oslo-bandet Tusmørke. De spiller progga psykedelia med tekster på morsmålet som tar for seg fantasi-sjangeren, og det er morsomt å høre om drager og riddere på norsk for en gang skyld.

Med den første sangen, Demonologi, ser jeg for meg en heksesabbat i fraggleland og The Dark Crystal. Med andre ord, norsk åtti-talls barne tv og Jim Hensons kreasjoner. Jeg syns bandet også har mye til felles med tidlig Gong, og bandet koker av kreativitet når det kommer til retninger musikken tar, og man blir rett og slett i godt humør av høre på bandet, og jeg ser allerede fram til konserten de holder i forbindelse med 666 års markeringen av svartedauen på Vulkan Arena i slutten av denne måneden.

I andre sangen Empathy For The Evil, hvor det synges på engelsk, får jeg assosiasjoner til norske fjernsynsfilmer fra syttitallet. De putter også surferock inn i miksen sin av proto-prog og andre seksti- og syttitallselementer. Også den siste sangen Tusmørke har på denne splitten, Reptilhjernen Vet, tar mye fra syttitallet, og jeg syns egentlig alle tre sangene de har her, fungerer svært godt, og håper at det ikke er alt for lenge til neste fullengder.

Det andre bandet på denne splitten er Spectral Haze, som bidrar med sangen Skallen som varer i overkant av sytten minutter. Også de synger på norsk, men det er noe vanskeligere å høre det, siden de prosesserer stemmen gjennom en haug med effekter. Jeg dekket de da de spilte på klubbdagen til Inferno i 2014, og inntrykket mitt både da og nå, er at de spiller ganske monoton, tung psykedelia som fungerer greit de første gangene du hører de, men det blir litt lite variasjon, selv i denne låta, i lengden.

Lenker:
Tusmørke
Spectral Haze

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*