Newsfeed

Vanden Plas: Udødelig rockeopera

Vanden Plas – Chronicles Of The Immortals: Netherworld II

Tyske Vanden Plas kom med «Chronicles Of The Immortals – Netherworld (path1)» i fjor, og følger nå opp med det andre i kapittelet i denne rockeoperaen.

Verket er et samarbeidsprosjekt med den tyske horror-, sci fi- og fantasyforfatteren Wolfgang Hohlbein, og bygger på hans «Chronicles of The Immortals» bokserie. Samarbeidet begynte med deres sceneproduksjon av «bluchnacht» i 2012 som også var basert på samme bokserie. Det nye album er en fortsettelse fra fjorårets album, og skiller seg ikke vesentlig fra denne på noe som helst måte. Det er lagt mye tid i få dem til å både passe sammen og å stå ut, i tillegg produksjonen er helt lik på begge.

Helt siden 2002s «Beyond Daylight» har utgivelsene til dette bandet vært noe jeg har gledet meg til, og de fortsetter å tilfredstille mange av mine musikalske behov med sitt nye konseptalbum. Det er også et av de få band jeg kjenner til som ikke har hatt noen utskiftninger i bandet. Det er de samme fem musikerne som er i bandet nå, som da de startet tilbake i 1990, og sammen har de gjort det til et levebrød med gode utgivelser og oppsetting av rockeoperaer gjennom tjuefem år.

Selv om jeg har hørt på albumet mange ganger nå, så er det ikke noe enkeltlåter som står ut. Den som kanskje sto først ut, var «Monster», men det var mest fordi de bruker growlingteknikk på selve ordet “Monster”, og det er addisjon som jeg syns passer bandet bra, men som de har brukt svært lite, om overhodet, tidligere i diskografien sin.

Det er lite å utsette på denne utgivelsen, og igjen har tyskerne gitt ut gjennomarbeidet og godt produkt som lever opp til mine forventninger, så får man håpe at de tar seg en tur over dammen, noe jeg ikke kan huske at de har gjort i de årene jeg har hørt på dem.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*