Newsfeed

Permian Incident: Uten egenart

Permian Incident – Songs Of Solitude And Sorrow

Det første jeg må sjekke når jeg setter på denne skiva, er om det er Eirikur Hauksson som stiller på vokal. Det er det ikke, men Johannes Hulleberg hører skremmende lik ut flere ganger utover denne debuten fra Hamar-bandet.

Det er hans stemmeteknikker som mye av musikken her spenner seg rundt. Utover sterke Magic Pie og tidlig Fates Warning/Queensrÿche influenser, så prøver de å være et band som ligger i grenselandet mellom progressiv rock og metall, og selv om de ennå ikke har utviklet et unikt lydbilde, ville jeg plassert de et sted rundt Shadow Gallery og Arena.

Det er for så vidt et godt album med mange enkeltlåter som står ut, men siden hamardølingene bygger musikken sin på andres bands musikk, uten å tilføre noe eget, eller noe nytt, blir dette heller en interessant utgivelse som viser at Norge også evner å fostre gode musikere også innen dette segmentet av det progressive felt.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*