Newsfeed

Zierler: Revitaliserende fusjon

Zierler – ESC

Nesten ti år etter Beyond Twilights siste skive, har den ene av bandets grunnleggere, danske Finn Zierler satt sammen en såkalt supergruppe som tar den mer tradisjonelle prog power metallen og fusjonerer de tre skandinaviske moderne prog power retningene til èn.

Med seg på laget har han fått med seg Per Nilsson fra blant annet Kaipa og Scar Symmetry, Truls Haugen fra Circus Maximus, i tillegg til de to amerikanerne Bobby Jarzombek, som spiller fast for Rob Halford, Sebastian Bach og Fates Warning, for å nevne noen, og power metall-sangeren Kelly Sundown Carpenter fra Adagio. Musikken kan best betraktes som neo prog metall, der de utover fusjonen mellom eldre og nyere prog power, også blander inn både gammel og ny prog rock.

Med et så godt ensemble av musikere, som ikke bare er der for å spille sine respektable instrumenter, men også for å farge musikken som spilles, både fra sin egen erfaring og det de ønsker å tilføre lydbildet, som i Water hvor de tar inn Mike Patton influenser i vokalen. Og vokalprestasjonene på dette albumet må trekkes fram, der de er svært varierte og trekker musikk som i utgangspunktet er usømmelig satt sammen, til et enda høyere nivå.

Jeg er usikker på favoritter her, for dette er en skive som vokser for hver gjennomlytting, og det er stadige småpartier som dukker fram. Av den jeg kicka først på, var Dark To The Bone, som egentlig bare kretser rundt en ganske rett fram, tøff rytme gjennom hele sangen, og lett kunne blitt kjedelig, men som bandet løfter til uante høyder.

You Can’t Fix Me No More har også noen uimotståelige vokalpartier, som ligger over røff backing mot pianospill, og andresangen Aggrezor, som i motsetning til tittelen, faktisk er en ganske snill låt, i ny-prog pels, selv om den også har aggressive tendenser.

Det er egentlig lite å si på kvaliteten denne kvintetten serverer på debuten sin, som ikke bare klarer å revitalisere en allerede vital skandinavisk progmetall scene, men også er tro mot røttene sine.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*