Newsfeed

Speedwolf: En fantastisk Motörhead klone

Speedwolf - Ride with Death

Skrevet av: Erik Helgesen

Det er visse band som har en så perfekt sound at man ender opp med å søke opp band som kopierer den sounden fordi man ikke kan få nok. Uansett hvor uoriginalt det er og hvor mye bedre originalen er enn disse klonene, så ender man opp med å skikkelig digge det. Det kan aldri være for mange hard rockband som er AC/DC kloner, for mange old school black metalband som er Hellhammer kloner, og ikke minst, det kan aldri være for mange heavy/punk/proto-speed metalband som er Motörhead kloner.

Speedwolf fra Denver er den perfekte kombinasjonen av Motörhead, punk/hardcore, thrash fra midten av 80-tallet og virkelig rå NWOBHM fra helt på starten av 80-tallet. Gitarer og trommer er raske som faen og har den fantastiske råe følelsen av fare, fyll og tvilsomme røykfylte barer der du vil få deng av en gjeng med svære svette bikere fordi du tilfeldigvis så i deres retning.

Vokalen er av den råe typen og selvsagt ikke helt ulik Lemmy sin hese stemme. Riffene på Ride with Death er fantastiske og det er noen kule gitarsoloer med på kjøpet. Det er med andre ord alt det man forventer og ønsker fra denne type band og album.

Er dette like bra som det beste av Motörhead? Så klart ikke, men det er like bra som det nest beste av Motörhead og flere ganger bedre enn en god del Motörhead album. Digger man heavy metal, rå rock ‘n’ roll, tidlig speed metal og selvsagt Motörhead, så er det ingen tvil om at man vil digge dette albumet. Dette er musikk man blir skikkelig øltørst av.

Dette ble skrevet før Lemmy døde. RIP.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*