Newsfeed

Anima Tempo: Meksikansk kraft

Anima Tempo – Caged In Memories

Første gang jeg hørte dette bandet, trodde jeg de spilte en form for djent eller progga metalcore, men selv om de elementene forekommer ganske ofte på første del av albumet, ligger Anima Tempo først og fremst innen moderne progressiv powermetall.

Kvintetten kommer Mexico, men det er lite i musikken som avslører dèt. «Caged In Memories» er debuten deres, og dette er helt klart en sterk førsteutgivelse, med haugevis av talent og mye variasjon. I tillegg har de klart å legge i nok tid i hver sang, til å gi dem særpreg. Jeg må også trekke fram gitarspillet, som kanskje er den blant stemmene i musikken som gjør dette til en interessant utgivelse.

Vokalstilen til Gian Granados minner både om stilen til vokalister som Geoff Tate og Roy Adler, men jeg tenker også på band som Symphony X og Disillusion. I tillegg brukes det mye growling her, uten at denne har så mye særpreg. Plata har også en god produksjon, som passer bandet med bra, med symfoniske elementer puttet inn på strategiske steder. En veldig god utgivelse fra dette unge bandet, som det blir spennende å følge videre.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*