Newsfeed

Obscura: Skuffende bra

Obscura – Akróasis

Etter sin siste utgivelse, den superbe «Omnivium», har bandet mistet to viktige medlemmer, i Grossmann og Muenzner, som dannet bandet Alkaloid, og kom med debuten sin, «The Malkuth Grimoire», i fjor. Som erstatninger har vokalist og gitarist Steffen Kummerer tatt inn Panzerballettrommis Sebastian Lanser, og det unge gitarfenomenet Rafael Trujillo.

Jeg fikk denne skiva for en god stund siden, og har hørt på den i flere omganger, og jeg skulle ønske at jeg kunne si at den står like mye ut som deres forrige album, «Omnivium», som jeg syntes var et mesterverk. Dessverre har ikke plata den helheten man har funnet på deres to siste. Ja, det er en del veldig gode sanger her, som førstelåta Sermon Of The Seven Suns, som er en gjennomgående melodiøs sang, med litt Air-vibber.

Den beste låta her, for min del, er tittellåta Akróasis hvor de blander det rolige med det kjappe, og er, tross massive trommer og vokal som sandpapir, veldig avslappende. Noe du ikke kan si noe på i forhold til Obscura er teknikaliteten deres i fusjon melodiøse låtstrukturer. Det er for all del ikke et dårlig stykke arbeid denne skiva, men de fleste sporene når ikke opp til den standarden jeg har sett av bandet tidligere.

Jeg vil tro at siden nesten halve bandet er byttet ut, at de nye ikke har hatt nok å si i forhold til låtskriving, og på den måten ikke fått sine særegenheter inn i detaljene. Jeg håper uansett de tar turen tilbake i Oslo, siden det er gått fire lange år siden sist de var her, da blant annet med Gorod.

Lenker:
Facebook

  • Frossen
4

Sammendrag

En veldig god skive, som desverre ikke når opp til forventningene mine.

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*