Newsfeed

OSV: Stilsikker instrumentalitet

OSV – Time Zone

OSV er en amerikansk kvartett som har eksistert siden 2006 i forskjellig konstellasjoner, og kom nylig med sitt niende album. Vi snakker om instrumental prog rock, og selv om den i stor grad er gitarorientert, får de andre stemmene på skiva også sine øyeblikk.

Jeg vil først og fremst plassere innflytelsene på plata i syttitallets jazzrock, med lydbildet i nittitallets neo-prog og Air sitt drømmende uttrykk. Det er ikke ofte jeg spør musikere hvordan de har lagd sangene sine, men siden det virket som om det på noen av sangene at enkeltstemmene var underutviklede på et eller så godt produkt, måtte jeg nesten gjøre det. Bandet forteller at de starter låtskrivingen med å spille inn bass og trommer først, deretter keyboardet, og gitaren helt til slutt. De forteller også at alle i bandet er frie til å legge inn enkeltdeler som de synes passer.

Jeg syns sluttresultatet er en stilsikker skive, med mange gode sanger, og det er egentlig vanskelig å velge ut noen favoritter. Men av de jeg kan nevne er førstelåta Hour At Hand, som setter standarden for resten av «Time Zone», andrelåta Code Red, som fortsetter med de gode melodiene. Moment Of Silence begynner med drømmeaktig keyboard, før en markert bass setter inn og forbreder lytteren for ren gitarsolo over distansert, forvreng gitar.

Det største problemet mitt, utover de underutviklede stemmene, er at skiva er tjue minutter for lang, der den tikker på rundt sytti minutter. Så et tips fra min side, på neste utgivelse, er å kutte ut ned på antall spor, og ha et mer helhetlig produkt.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*