Newsfeed

Spektr: Mørkt, atmosfærisk og trippy

Spektr – The Art To Disappear

Spektr er en fransk duo, som spiller eksperimentell svart metall, og har med «The Art To Disappear» gitt ut et relativt kort album på rundt halvtimen, som på den ene siden er behagelig å høre på, men samtidig sliter litt på øreveggen.

Musikken de spiller er instrumental, selv om det er en del samplinger av snakking her, tatt fra forskjellige filmer, i tillegg til i siste sang, hvor vokalen høres ut som Beth Gibbons, selv om jeg vil tro de også her bruker sampling av stemmen hennes fra et av Portishead albumene. I første halvdel av skiva ligger musikken mest innenfor svartmetallen, og selv om det er eksperimentelt og ganske skitten lyd, er det også gode melodilinjer og tøffe riff å finne her.

Dette er i stor grad også en elektronisk skive, og av subsjangre jeg kan nevne finner du i dark ambient og industrielle uttrykk. Siste låta her, tittellåta, beveger seg i litt annen retning enn resten av albumet, og starter med seig trip-hop, før den går videre med noe som kan minne om Amon Tobin. Hvis du er på jakt etter svart metall litt utenfor alfarvei, så er denne skiva et godt tips å sjekke ut.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*