Newsfeed

Tuliterä: Finsk space metal

Tuliterä - Tulikaste

Tuliterä er fra Helsinki i Finland og har gitt ut dette albumet og to EP-er uavhengig av noe plateselskap. Musikalsk er det snakk om ganske trippy progressiv metal.  Det er ingen lyrikk, men det er klart at musikken handler om verdensrommet og science fiction basert på platecover, låttitler og ikke minst musikk.

Det kommer veldig tydelig frem i bruken av keyboards og synth at vi er lange ute kosmos. Låtstrukturene er ganske tekniske og fylt med varierende partier som virkelig viser hva bandet er i stand til instrumentalt. Det er skikkelig prog med andre ord, men de glemmer aldri at de spiller metal, så det er bestandig tøffe riff gjennom hele albumet.

Det er egentlig ikke noe mer jeg ønsker å si om verken bandet eller albumet. De er et uavhengig band som fortjener vår støtte. Man kan høre hele albumet gratis på deres Bandcamp, men det beste er å kjøpe CD-en deres. Å høre på en stream på en Internet-side er ikke like tilfredsstillende som å høre på plate. Det koster litt under en hundrelapp, noe som er litt dyrt for en enkelt CD, men gleden av å eie et lite stykke musikkhistorie og å støtte et band som fortjener det kan ikke måles i penger.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*