Newsfeed

Fyrrig sonisk palett!

Frequency Drift – Last  

Andreas Hack og hans medmusikanter har gitt sitt siste verk det enkle navnet «Last»! Sekstetten fortsetter med en atmosfærisk og filmatisk musikk som som de hele tiden søker å videreutvikle. Nytt av året er en nokså uvanlig instrumentering i form av for eksempel e-harps, fioliner, theremin, klarinett og diverse middelalder instrumenter.  Det fører automatisk til at det sonisk sett er flere muligheter til å pensle ut spennende lydlandskaper.

En del av låtene er rimelige lange, og Frequency Drift har igjen tatt ytterlige et skritt i sin fine musikalske progresjon. Skiva er nummer syv i løpet av bandet sin tiårige karriere, og det forteller i klartekst om et band som er produktive. Nå skal jo gjerne kvantitet korrelere med kvalitet, og der er den tyske sekstetten dyktige. Alle albumene de har gitt ut har hatt høy kvalitet, og de har alltid sørget for å være et sultent band i stadig utvikling og med stor vilje til å utforske ny musikalsk mark.

Tradisjonen tro så er det igjen utskiftninger hva gjelder musikerne, og denne gang er Melanie Mau ny vokalist og Rainer Wolf er ny bassist mens Martin Schnella tar seg av gitardepartementet på en utsøkt måte sammen med sjefen skjøl, Andreas Hack. Hack  står også for theremin, keyboards og ikke minst låttilvirkningen. En tilvirkning hvor for eksempel bandet denne gang utforsker og inkorporerer postmetall i uttrykket sitt! Denne spennende vinklingen kan blant annet høres på den fabelaktig bra låten «Last Photo». En låt som er så mangesidig, stemningsmettet og frodig at den utmerket godt kan bli min favorittlåt for hele 2016!

«Last Photo» avløses perfekt av «Hidden» som også er en knallbra låt før skiva tones perfekt ut med den kreative, lekre og kontrastfylte låten «Asleep». Lyrikken på «Last» er den universale og tidløse funderingen over liv og død og meningen med livet osv. Meningen med skiva har garantert vært å lage innovativ musikk som har særpreg og som skiller seg ut i mengden. Det har Frequency Drift i mine ører klart meget, meget bra, og er bare noen små detaljer fra å treffe 100% med «Last».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*