Newsfeed

Dommedagsrock og endetidsfesting!

Yuma Sun - Watch Us Burn

Etter Hell kunne jeg ikke annet enn å sikle etter mer ørkendommedagsrock fra vestlendingene i Yuma Sun. Nå har jeg endelig fått tak i en ny dose, et par uker før de slipper den til offentligheten.

Watch Us Burn er bandets tredje fullengder, og den offisielle releasen er 1. april. De har tatt med seg masser av lærdom fra tida på veien med Hell, og blitt hakket kvassere på gitarene, og generelt skarpere i kantene. Der forrige skive bar preg av samfunnshus og køntri, er dette en betydelig mer rocka opplevelse. Uten at endetidstematikken og Americana tendensene har blitt helt ofret på rockens alter. Men noe av felespillet har blitt borte, på godt og vondt. Dystre toner har blitt aggressive. De maler ikke lenger et bilde av noen som drar en linedans i skjærsilden, men av rockere som nekter å bukke under på grunn av endetidsbrannen.

Jaran på vokal er ikke lenger en predikant som inviterer til preken, men en tv evangelist som innstendig formaner menigheten til å feste hardt så lenge det går. Selv når flammene slikker omkring. Kanskje spesielt da.

Er du over 18 år kan du også sjekke ut musikkvideon til første singel ut “Violets To Stone”, som kanskje er litt i grenseland NSFW.

Jeg klarer ikke å bli enig med meg selv om jeg synes forrige skiva hadde hakket mer sjarm og egenart enn denne eller ikke. Kanskje hadde den det? Men det er ihvertfall klart at det ennå ikke er noen andre nordmenn som spiller slik musikk. Det er for meg verdt mye. Verden trenger mer dommedagsrock, Yuma Sun yter sitt!

Lenker
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*