Newsfeed

Headspace: Vokalsterk

Headspace – All That You Fear Is Gone

Dette bandet kan nesten anses som en supergruppe, selv om det kun er vokalisten og keyboardisten som er med i andre kjente band. Dette er deres tredje utgivelse, og andre fullengder, med debuten, «I Am Anonymous», utgitt i 2012.

Vokalist Damien Wilson er mest kjent fra den progressive hard rock gruppa Threshold, som alltid gir ut kvalitetsutgivelser, som deres siste, «For The Journey» som kom for to år siden. Adam Wakeman på den annen side, er sønn av Yes-keyboardist Rick Wakeman, og er fast medlem for Ozzy Osbourne. Jeg vil vel ikke si at musikken deres minner om noen av disse bandene, og befinner seg snarere på grensen mellom prog rock og prog metall.

Det som står ut på denne skiva er først og fremst stemmen til Wilson, og på de fleste av sporene her, er det helt klart han som er i fokus, selv om det nok av god musikk her. Mitt største problem med skiva er at den føles strippet, og selv om det er være bra i noen tilfeller, blir det for mye av det her.

Skulle jeg anbefalt noen spor her, ville jeg ha valgt andrelåta Your Life Will Change, som kanskje er den som ligger nærmest Threshold på de tøffere delene. All That You Fear Is Gone har Wilsons følelsesmessige stemme over klassisk gitar, mens det halvveis inn i låta kommer en minneverdig pianostemme. Helt klart en veldig god utgivelse, med mye variasjon, men ikke helt i toppsjiktet med denne.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*