Newsfeed

Sunburst: Uoriginal prestasjon

Sunburst – Fragments Of Creation

Debutalbumet til det greske power prog bandet Sunburst har jeg hørt mye på i det siste. Med en blanding av Symphony X, Kamelots Roy Khan æra og et fundament i power metall, med en vokalist som gjør en overbevisende jobb bak mikrofonen, og Gus Drax som utviser ypperlig teknikk, er dette en førsteutgivelse det står respekt av.

Albumet starter i Symphony X tradisjonen med barske riff, hvor Vasilis Georgiou stemme kommer inn og høres først ut som Russel Allen, men etter hvert mykner opp stemmebåndet til å få et mer fløyelsmykt uttrykk. Tredjelåta Symbol Of Life ligger mer mot Angra, med en intro av effektiv tapping, og en sterk vokalmelodi mot slutten, som avløses av en kjapp, god gitarsolo.

Selv om ballader ikke nødvendigvis pirrer øregangene mine, er nok allikevel Lullaby den kanskje sterkeste låta på plata, hvor Georgiu igjen skinner, og viser stemmeprakten sin verdig fram, med en sistesolo som nærmer seg Gilmour, om enn kjappere. Dette er utvilsomt en meget god debut fra talentfulle grekerne, men problemet er at storparten av lydbildet deres er basert på andre band, og du finner lite originalitet her. Uansett er de et prog power band som er verdt å sjekke ut nærmere.

Lenker:
Facebook 

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*