Newsfeed

Altar of Betelgeuze: Death doom med hint av stoner

Altar of Betelgeuze - Darkness Sustains the Silence

Death doom er kult og stoner er kult, så hvorfor ikke kombinere de to? Begge er basert på blytunge, seige og trege riff, så det er nesten naturlig at de skal gå bra sammen. De er kanskje veldig forskjellige i stemning og stil, men utover det, så vill det fungere.

«Darkness Sustains the Silence» kan høres ut som typisk death doom i det man begynner å høre på albumet, men allerede i den første låta etter introen kan man høre at musikken går i en litt annen retning. Vokalen er for det er selvsagt growling, men det dukker stadigvekk opp ren vokal av typen man forventer fra stoner eller tradisjonell doom.

Mange av riffene er mer stoneraktige og ganske catchy til tider, men det er klart og tydelig death metalbaserte riff når musikken blir virkelig tung og hard. Det ender opp med å bli mer variert musikk enn det som er typisk for death doom, så det blir aldri kjedelig.

Liker du ideen bak death doom, men mister tålmodigheten av å høre hele album med sakte og monoton depresjon, så er dette perfekt death doom for deg. Det er som nevnt et catchy og variert album. Det er selvsagt langt i fra 100 % ren death doom, men musikken er dypt nok forankret i den sjangeren til at det ikke kan kalles noe annet enn death doom. Alter of Betelgeuze har klart å skape noe både unikt og bra her. De er den type band denne sjangeren trenger flere av.

Lenker:
Bandcamp
Facebook
BigCartel

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*