Newsfeed

Angel Witch: Et av de viktigste NWOBHM albumene

Angel Witch - Angel Witch

Når man snakker om klassiske NWOBHM band, så er det garantert at Angel Witch blir nevnt. De startet som Lucifer i 1976, før de ble til Angel Witch i 1978. Etter et par demoer, en single og en EP, så gav de ut dette selvtitulerte albumet i 1980, som var med å sette britisk heavy metal på kartet.

De nådde aldri samme kommersielle suksess som Iron Maiden eller Saxon, men alle som var dedikerte metalheads den gang viste hvem de var. Det er tydelig at sounden på dette albumet har røtter i den mørke sounden til Black Sabbath, bare betydelig mer melodiøs og catchy. Riffene er ganske tekniske til tider og har den gamle gitartonen jeg liker i metal fra denne tiden. De kunne og burde kanskje ha vært litt tyngre, men utover det, så høres det magisk ut for meg.

Utover de geniale riffene, så har dette albumet en fantastisk atmosfære som går perfekt sammen med den ofte okkulte lyrikken. Musikalsk sett var de langt foran mange andre metalband som gav ut album i 1980, som fortsatt spilte hard rock med litt ekstra tøffe riff og tromming. Angel Witch er for meg et av de albumene som virkelig var med på å definere heavy metal som en egen sjanger.

“Masse energi i musikken”

Dette albumet har jævlig bra gitarer og bass. Trommer og vokal er ikke like genial, men mer enn bra nok til at dette er et klassisk album en hver dedikert fan av klassisk heavy metal burde være kjent med. Det er en fantastisk blanding av sounden til de tunge bandene fra 70-tallet og den rene heavy metalsounden som tok form på 80-tallet. Det er en masse energi i musikken, samt dybde som gjør at man kan høre på albumet om igjen og om igjen uten å gå lei. Angel Witch er en av de viktigste grunnene til at NWOBHM vil alltid bli husket som en gullalder i heavy metal.

Lenke:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*