Newsfeed

My Dying Bride: Vakker depresjon

My Dying Bride - As the Flower Withers

My Dying Bride er ikke det første death doombandet, men de er et av de viktigste. Da «As the Flowers Withers» kom ut i 1992, så åpnet det en hel ny verden i metal for mange.

Det var death metal, men spilt sakte og fylt med ekstrem depresjon. Riffene og gitartonen har den brutaliteten man forventer fra death metal, men fylt med melankoli, samt at de er betydelig mer sakte og seige. Det er en mer ren death metalsound enn de senere albumene som gikk for en mer gotisk stil. Atmosfæren i musikken er kvelende og håpløs. Av og til går musikken inn i raske og knusende death metalpartier, men de er ingen avbrekk fra depresjonen. I tillegg til de tradisjonelle instrumentene man forventer fra metal, så er det mye bruk av felespill. Det er virkelig triste melodier som går perfekt sammen med riffene.

Vokalen er typisk death metal growling. Det er ingen ren vokal som på de senere albumene, men det fungerer veldig fint siden dette er My Dying Bride med death metaldelen av musikken deres skrudd opp på max.

Dette albumet er veldig bra og et viktig del av tidlig death doom. Det er en klassiker en hver fan av sjangeren burde skaffe seg. Er du typen som ikke liker den mer gotiske og melodiøse sounden til de senere albumene og synes death doom skal ha et klart fokus på death metalsiden av sjangeren, så vil du bli positivt overrasket over dette albumet. Det er ikke en like stor klassiker som oppfølgeren «Turn Loose the Swans», men fortsatt en klassiker og et album som kan gjøre en depressiv kveld enda mørkere og tristere samtidig som at det gir deg lyst til å headbange.

Lenker:
Hjemmeside
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*