Newsfeed

Old Funeral: En av Norges glemte helter

Old Funeral - Our Condolences (1988 - 1992)

Old Funeral er et navn mange har hørt når det er snakk om tidlig norsk ekstrem metal, men altfor få har faktisk hørt musikken deres. Heldigvis er det slutt på det. Alle låtene deres er nå samlet på 2 CD-er, så nå er det ingen unnskyldninger for å ikke ha hørt Old Funeral.

Det er rart å tenke på det, men før black metal tok av, så dominerte death metal i den mikroskopiske undergrunnsscenen her i Norge. Så godt som alle de store navne i norsk black metal på tidlig 90-tallet startet med death metal før de bestemte at death metal var bare en trend, og begynte å spille black metal for å gjøre opprør imot det som var populært i ekstrem metal. Ironisk nok ble black metal like mye en populær trend bare noen få år etterpå. Old Funeral har hatt kjentfolk som Varg Vikernes (da han fremdeles het Kristian), som formet Burzum, og Abbath (den gang Olve “On the Egg” Eikemo) og Demonaz, som formet Immortal. Jørn Inge Tunsberg burde også være et kjent navn for de av dere som er godt kjent med norsk black metal.

“Rå, stygg, grotesk og tøff som faen!”

Første disk starter med demoen The Fart That Should Not Be fra 1989. De tidlige demoene er slik man forventer av god gammeldags 80-tallsdeath metal skal være. Rå, stygg, grotesk og tøff som faen. Vokalen er mer skrikende enn den dype growlingen vi assosierer med death metal i dag. Faktisk er den ganske lik black metalvokal. Jeg ser for meg at noen som ikke kan så mye om ekstrem metal kan mistolke den første demoen som black metal i stedet for death metal. Resten av disken er liveopptak.

 

 

Disk 2 starter med demoen Abduction of Limbs fra 1990. Her er de et steg nærmere mer moderne death metal med bedre lydproduksjon. Det er mer growling i vokalen selv om den er med high pitch enn mer moderne brutale band. Riffene er det ingen tvil om at det er solid og tøff death metal. Devoured Carcass fra 1991 har en enda mer brutal sound med enda dypere growling og brutale riff.

Dette er et jævlig kult samlealbum alle fans of old school death metal burde skaffe seg. Det er kult at disse utgivelsene endelig er lett tilgjengelig for alle som interesserer seg for skikkelig god gammeldags ekstrem metal, men det er det er også bittert at de aldri kom noe videre etter dette. Det er en rekke rehearsals etter Devoured Carcass, hvor man kan høre dem spille black metal i et forsøk på å ikke bare dø bort blant med resten av den norske death metalscenen da black metal tok over, men det var for lite og for sent. Overskygget av norsk black metal og svensk death metal, så døde de en stille død.

Lenke:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*