Newsfeed

Big Big Train: Gjensyn med det moderne Genesis

Big Big Train – Folklore

Det er vanskelig å ikke få en Genesis-følelse, når man hører på Big Big Train for første gang, noe som først og fremst skyldes David Longdon sin Peter Gabriel-lignende vokal. Ellers i musikken er det mer enkeltsanger som er tydelig influert av dèt bandet, og jeg ville snarere puttet bandet halvveis inn i folkrocken med sin fiolinspiller og blåserrekke, og selvfølgelig bør det trekkes fram at de har Nick D’Virgilio som trommis.

Jeg ble først kjent med bandet gjennom deres 2012-utgivelse, «English Electric (part one)», og likte godt det jeg hørt, det neste årets del to, fikk jeg dessverre ikke med meg, selv om den fikk minst like gode kritikker som første del. Utover folkrocken og de progressive syttitallsinfluensene, så finner du symfoniske elementer og noe ikke-progressive rock her. Det som trekker plata litt ned for min del, er noen av de repetative vokallinjene, men bandet liker å eksperimentere med koringen og hovedvokallinjen, og Longdon er god til å svinge med letthet inn i nye partier uten at det føles påtatt.

Det er ingen dårlige spor her, og alle har en varme i seg som det er lett i bli omfavnet av. Along The Ridgeways melodilinje føles knyttet, og det er en av de kvalitetene jeg finner hos alt for få band, å få deg til å lengte etter noe abstrak, uhåndterlig, der Longdons stemme flyter over instrumentene, og bygger opp under denne følelsen. The Transit Of Venus Across The Sun, som må sies å være original låttittel, er en mer vokal låt, også denne med mye Genesis i seg, men hvor de utforsker koringen i nye retninger, og er en av de mer karateristiske sangene på albumet. Også neste sang, Wassail, har denne utforskertrangen i koringen, og refrenget hvor de synger «Wassail» er kanskje det beste enkeltpartiet på albumet.

Winkie må sies å ha en av de «morsomste» introene jeg hørt på lenge, med en spretten fiolinstutt som fortsetter å ligge som et underliggende tema i store deler av sangen. Det er et følelsesladd og variert album Big Big Train har gitt ut, som jeg vil tro ender på de fleste prog fans topplister i slutten av året.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*