Newsfeed

Underlige og fascinerende Virus!

Virus oppstod på asken av bandet Ved Buens Ende i år 2000. Ved Buens Ende var vokalist og gitarist Czral (Carl-Michael Eide) sin musikalske lekegrind og drev med avant garde sortmetall. Åpenbart så følte nevnte Czral behov for enda friere spillerom til sine musikalske stunt og ville ideer og derfor konverterte han til Virus. Her fikk han med to «snåle» men dyktige musikere som også hadde artige kunstnernavn. Bassisten Plenum (Petter Berntsen) kom fra Audiopain, og trommeslager Einz (Einar Sjursø) fra Beyond Dawn etc. Å kalle et band virus er i seg selv et tegn på humor! Så å si alle virus er skadelige, fordi kopieringsprosessen fører til at de angrepne cellene dør. Musikken til Virus fører slett ikke til at lytteren dør, men kanskje til og med til at han/hun utvikler en total avhengighet av bandet?

Virus er nå ute med sin fjerde skiva «Memento Collider», og den viser et band som atter en gang tar nye steg i sin utvikling. En utvikling hvor Virus sniffer på jazz og det eksperimentelle, og aldri er kjedelig å høre på. Bandete avant gardekonsept er svært hørbart, og det atonale som ofte forefinnes er så bra skudd sammen at det er ofte artig å lytte til. Som en bonus så svinger det ofte også av musikken. Vokalt er det nok av dramaturgi og til og med ord som teatralsk kan godt brukes! Vokalen passer ofte godt til de mange underlige men fungerende stunts som Virus kommer opp med. Uten at Virus likner særlig på Frank Zappa så har de det til felles at de ofte setter sammen musikalske elementer som egentlig ikke burde kunne settes sammen! Likevel så funker de underligste fellesskap ofte forbausende godt og av til «sabla» godt for Virus!

Virus er et noe underlig men også et fascinerende band som klarer å lage fengende avant garde! Dissonante gitarlinjer av Czral er viktige elementer i musikken, og en rimelig funky bass fra Plenum hører med, mens Einz sine smått jazzinfisert tromming ligger i bunn av musikken. Kort sagt så fungerer trioen Virus pokker så godt sammen, og ordet samspill kan trygt skrives med krigstyper her! Virus likner egentlig mest på seg selv og er mye mindre mørke og kaotiske enn band som for eksempel nederlandske Cloak Of Altering og svenske Terra Tenebrosa. Visse likheter er det med band som Voivod, Swans, Ulver, King Crimson, men som nevnt så likner Virus mest på Virus! Jeg går ikke helt fra konseptene av pur glede over alt på skiva, men hygger meg ofte i Virus universet sin fengende galskap.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*