Newsfeed

Winterhorde: Mørk grandiositet

Winterhorde - Maestro

Det skal mye til for å få det mer symfonisk enn dette. Israelske Winterhorde har laget et album, et konserthus verdig, med konseptalbumet «Maestro», som utspiller seg i en mørk visjon av en episk fortelling, om guddommelig galskap mens man drukner ned i klørne fra underverdenen.

Selv om bandet gjerne blir klassifisert under melodisk svartmetal, ville jeg snarere puttet dette under symfonisk prog metal med en del goth tendenser, og tung bruk av folketoner og blastbeats, mye fordi hovedvokal er ren, og growlingen brukes mer effektfullt. Carach Angren er et band jeg godt kunne ha sammenlignet dem med når det kommer til den mørke historiefortellingen, og hvordan de bruker det symfoniske og svart metalen i musikken sin. At «Maestro» er produsert av V. Santura, og mastret av Jens Bogren er bare de første indikasjonene på vi sitter med et kvalitetsalbum i hendene.

Albumet begynner med den korte låta That Night In Prague, hvor man kun hører litt rolig piano, fottrinn og en stemme på slutten som introduserer «showet», og albumet går inn i neste sang, Antipath, med litt rolig fiolinspill før galloperende rytmer og symfoniorkesteret setter inn. Av enkeltsanger jeg kan trekke ut, er det femtelåta, Chronic Death, som kan beskrives som mektig i førstehalvdel, men skjør i andre halvpart, med gode vokallinjer og instrumentale partier.

Tittellåta har en gjennomgående melodiøs vokallinje, og er ispedd «grand choir» i bakgrunnen, som låta skrider framover, men favorittlåta mi her er nok Cold, som har et godt, «kaldt» åpningsriff, og før en ensom saksofon setter inn, og kan bektraktes som en «lengtende» sang, før avslutningen,  Dancing in Flames, grandiost avslutter albumet. Selv om bandet har holdt på siden 2001 med tre album under beltet, er det mitt første, men langt fra siste, møte med bandet, og en varm anbefaling til alle som liker den symfoniske metallen sin litt vassere og mørkere, enn hva som er tilfelle i «normal» symfonisk metal.

Lenker:
Hjemmeside
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*