Newsfeed

Deicide: Demonbesatt

Deicide - Serpents of the Light

Etter tre album med ganske stereotypisk death metal, så innså Deicide at de måtte oppdatere lyden litt hvis de fortsatt skulle være relevant i death metalscenen. De kunne selvsagt hold seg på latsiden og gi et enda et typisk album, og fans ville ha kjøpt det uansett, men de valgte å la seg inspirere av black metal.

Riffene og trommene er fortsatt den klassiske death metalsounden de var med på å pionere, men det ligger klare hint av black metal i mange av gitarharmoniene hvis man hører etter. Og det var egentlig alt de trengte å gjøre for å ta den gode gamle Floridasounden og gjøre den litt mer fresh. Ellers er det et typisk Deicide album. Lyrikken handler om ekstremt hat for alt som heter kristendom og Gud, og Glen Benton høres like sint og demonbesatt ut som vanlig. Eric og Brian Hoffman kjører på med lynraske gitarer og trommingen til Steve Asheim er jævlig bra. Dette er uten tvil et av de beste albumene de noen gang har gitt ut.

Er du ute etter tung, brutal og satanistisk death metal, så er «Serpents of the Light» albumet for deg. Det er brutalt og alt det der death metal skal være, men catchy nok de som er ny til sjangeren kan sette seg inn i musikken uten for mye problemer. Album som dette er grunnen til at Deicide er et såpass kjent og viktig band i death metal og at Floridascenen var så stor som den var på 90-tallet.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*