Newsfeed

More layers than a Greek pastry

Thank You Scientist - Stranger Heads Prevail

De er mange, sprelske og de har åpenbart humor musikerne i Thank You Scientist som er hjemmehørende i New Jersey. Septetten spiller hva de selv kaller Post Genre Sweet Potato Polka. Instrumenteringen er klassisk rock i form av vokal, gitar, bass og trommer, men så fylles det soniske sett på med saksofoner, trompet og fiolin. Det i seg selv gjør jo at utfallsrommet blir mye større! Utfallsrom er et begrep som innenfor sannsynlighetsteori betegner mengden av mulige utfall av et tilfeldig eksperiment, og jo fler variabler jo flere mulige utfall! Thank You Scientist slipper slapp sitt nye album «Strange Head Prevail» for et par dager siden, og her er det fri flyt av ideer og musikalske stunts!

Hva som enn skjer så skal det ikke settes håndjern på kreativiteten! Det er en tanke jeg støtter 100 prosent! Noe av årsaken til at Thank You Scientist kan tillate seg denne luksusen er at deres debut «Maps of Non-Existent Places» ble så overveldende godt mottatt. Det var ei skive hvor den amerikanske progseptetten ifølge gitarist og låtskriver Tom Monda «hadde null forventinger, og ingen målgruppe å nå». «Vi rett og slett skrev låter vi følte for, og når vi så lykkes kommersielt og blant kritikerne, så var det deilig å si «fuck you» til alle de som dømte oss nord og ned»!

Dert er derfor høyst naturlig og riktig for Thank You Scientist på tilvirkningen av årets skive, atter en gang å la ideene flyte fritt og å ikke skreddersy musikken etter et marked, men rett og slett la det kunstneriske og kreative råde. Den nye skiva lever opp til navnet sitt «Strange Head Prevail», de rare hodene råder! Her er det variasjon fra rå riffing på «A Wolf In Cheap Clothing» til den utfrika låten «Rube Goldberg Variations» til den blåserinfisert, uforutsigbare «The Somnabulist».

«A Wild Fucked Up Ride»

«Strange Head Prevail» er ikke ei skive som gjør det lett for lyttere som ikke har i det minste en viss vilje til å dypdykke i musikken. Her blir lytteren ikke ledet trygt fra åpningslåten til slutt uten å måtte yte noe selv. Prog krever som oftest sin lytter om det er essens i musikken! Claudio Sanches fra Coheed And Cambria sier at Thank You Scientist har visse likheter med CAC. I det det unike er vanskelig å påpeke, det bare er der! «It’s a wild, fucked up ride with more layers than a Greek pastry – and twice as delicious, if mathy prog rock is your jam”! Skiva slippes via labelen Evil Ink Records.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*