Newsfeed

Electric Wizard: Et undervurdert debutalbum

Electric Wizard - Electric Wizard

Electric Wizard burde være et kjent navn for enhver fan av blytung doom. Deres selvtitulerte debut fra 1995 er kanskje ikke like populær som «Come My Fanatics…» og «Dopethrone», men dette albumet er en perfekt blanding av ren og ekte doom med stoner.

Dette er den type musikk man kan forvente fra et band som har brukt all sin tid på å høre gammel Black Sabbath nonstop mens de røyker hasj og bruker heroin. Det er også tydelig at de er inspirert av Cathedral. Ikke bare musikalsk, men de har også fått Dave Patchett som laget all coverne til Cathedral albumene til å lage coveret for dette albumet. Musikalsk er dette veldig rett frem stoner doom. Det er blytunge og seige riff hele veien. Den typen som virkelig sitter. Den type doom som hypnotiserer og fenger. Av alle doom og stonerbandene som dukket opp på 90-tallet, så var Electric Wizard en av de få som nådde samme nivå som klassisk Black Sabbath.

Det er noen få der ute som vil si at dette albumet ikke er så bra som de senere albumene og at dette bare er uoriginal Black Sabbath og Cathedral tilbedelse. Dette er kanskje ikke like kreativt, originalt og mørkt som de senere albumene, men å klage på ren og ekte stoner doom spilt riktig blir bare for dumt. Liker man både doom og stoner, så har man all grunn til å like dette. Det er kanskje ikke en klassiker på lik linje med senere album, men det er et bra nok album til at man kan fordype seg i riffene til at man vil høre på dem om igjen og om igjen i all evighet.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*