Newsfeed

Abyssal: En brutal atmosfære

Abyssal - Denouement

Death og doom går veldig fint sammen, men hva skjer om du legger til litt black metal? Da får du får du kvalitetsekstrem doom som Abyssal fra Storbritannia. Dette er seig og tung death doom med en skikkelig mørk og grotesk atmosfære.

Black metaldelene er dominert av death metaldelen, men kommer tydelig frem i noen av de raske partiene av låtene i form av riffene og trommingen. Death metaldelen dominerer de sakt doomdelene, som utgjør mye av musikken. Vokalen er en dyp growling, noe som sier klart i fra at Abyssal er først og fremst et death metal band. Stemningen er skikkelig råtten, ondskapsfull og når de fleste låtene ligger på litt under 10 minutter, så er det nok av tid for å bygge opp den klaustrofobiske stemningen. Dette er musikk for mørke kjellere og dype grotter.

Liker du death metal med fokus på stemning, death doom med fokus på death metalsiden av sjangeren og/eller annerledes black metal, så er dette et album jeg anbefaler på det sterkeste. Låtene er aldri kjedelig selv om de er lange og de er nesten progressive til tider. Dette er musikk for mørket.

Lenker:
Bandcamp
BigCartel

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*