Newsfeed

Periphery: Drukner i sin egen kreativitet

Periphery – Periphery III: Select Difficulty

Periphery har vært en av de bandene som har definert djenten, og kanskje vært det mest synlige bandet til å gjøre denne subsjangeren innen progressiv metal stor. Med sin nyeste utgivelse, «Periphery III: Select diffculty», som jeg ser på en fortsettelse av fjorårets «Juggernaut: Alpha & Omega», fortsetter de sin ferd ut av djenten, og inn i den mer generiske metalcorescenen.

På de to første sangene fortsetter de å bruke den typiske djentgitarlyden, i tillegg er de hardere partiene deres hakket vassere enn før, mer i retning brutal deathcore. På tredjesangen Marigold senker de skuldrene, og leverer det mest fremtredende sporet på skiva. Den har et godt melodisk tema gjennom hele sangen, hvor fiolinspor blir brukt for å fremheve de symfoniske elementene bandet bruker innimellom.

Selv om det er en mye variasjon her, er jeg usikker på hvor bandet vil med musikken sin. De har djenten, metal- og deathcoren, soft- og emorock, noe sci-fi elementer, atmosfæriske deler. Låtskrivingen virker kaotisk, og produksjonen på plata som helhet er ujevn. For den gjengse Periphery fan, har de gitt ut nok en kvalitetsutgivelse, men jeg synes de drukner i sin egen kreativitet, og dette er ikke nødvendigvis et album som blir husket som god på slutten av året.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*