Newsfeed

Danzig: Endelig mørkt igjen om kveldene

Danzig - Danzig

Det er endelig sensommer og det er faktisk mørkt igjen om nettene. Det er en fantastisk følelse som gjør at jeg er i humør for mørkere og mer bluesbasert heavy metal. Danzig er bandet til Glenn Danzig, som er kjent som tidligere vokalist i det klassiske punk rockbandet Misfits og det kanskje ikke like kjente bandet Samhain.

Bandet Danzig er ikke basert på punk, men det er klare musikalske røtter i rock ‘n’ roll i tillegg til å være heavy metal. Det ligger mye blues rock i riffene og i stemningen, som gir musikken en unik og mørk følelse. Man kan føle nattemørket senke seg når man setter på dette albumet, og månen og brennende fakler blir de eneste lyskildene. Stemmen til Glenn Danzig er fantastisk. Han høres ut som en mer intens Elvis Presley som har gått over til den bekmørke og okkulte siden av rock og blues. Albumet har en unik sound som vil hjemsøke lytteren for resten av deres liv. Kombinasjonen av old school heavy metalriff med bluesgitarer og rytmer skaper noe som bare kan beskrives som magisk.

«Danzig» er en obligatorisk klassiker som burde være i platehylla til alle fans av tradisjonell heavy metal og de som respekterer metalsjangerens røtter i bules og blues rock. Det er sikkert noen som ikke har hørt «Danzig» før som tror at dette albumet er en form for retro hyllest til proto-metal fra 60- og tidlig 70-tallet basert på mine beskrivelser, men Danzig er for unikt til ble sett på som retro noe som helst. Dette er musikk som står i sin egen klasse. Danzig er alt det en ekte metalklassiker skal være.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*