Newsfeed

An Abstract Illusion: Svensk kvalitet

An Abstract Illusion – Illuminate The Path

Med ep’en «Atonement Is Nigh» som kom for to år siden, og nå med debutfullengderen «Illuminate The Path», har svenske An Abstract Illusion vist at de kan lage metall av høy kvalitet.

Musikken deres ligger innenfor den progressive delen av melo death’en, og de lar har laget et album som er noelunde tung å fordøye. Ikke på grunn av selve musikken, som står ut ved hver sving, men lengden på de fem hovedsangene, der alle ligger mellom sju og sytten minutters varighet, og en coversang av Windirs Svartsmeden og Lundamyrstrollet som også varer nærmere i ni minutter.

At de covrer svart metal er ikke så rart, siden mye av de symfoniske delene er tatt fra band som Dimmu Borgir og Carach Angren. Av andre umiddelbare innflytelser hører jeg mye svensk og finsk melo death, og faktisk en del Ne Obliviscaris og Persefone. Det er ikke voldsomt originalt, men de har klart å skape et solid lydbilde for seg selv, som utifra hva de presterer på denne skiva, kan bygge mye på.

Gitararbeidet bør nevnes. Det er et album stappa av god riffing, og gitarsoloer som etterlater nok av gode følelser. Den rene vokalen og koringa er også med på å gjøre dette til en minneverdig opplevelse, selv om jeg er litt bob-bob når det kommer til growlingen, som er kanskje litt for grov og snerrete for min smak. Tross for at bandet er usignert, er det ingenting å si på produksjonen, og de har klart å få albumet til å høres helhetlig ut.  Uansett, god reise for de som er på jakt etter en real opplevelse på prog death fronten, nå på ettersommeren.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*