Newsfeed

Last Chapter: Obskure Robert Lowe

Last Chapter - The Living Waters

Det er få ting som er så fantastisk som god gammeldags tradisjonell doom. Uansett hvor mange uoriginale band som bare repeterer de samme gamle riffene andre doomband har spilt tusen ganger før dem, så får jeg aldri nok av band som spiller seige tunge doomriff.

Last Chapter har seige riff hele veien. Og ikke bare skikkelig seige riff, men veldig solid tromming. Låtene er fylt med sakte riff som bygger opp den mørke og dystre stemningen. Mye av mørket kommer fra den kristne lyrikken om dommedag . Utrolig nok, så fikk de Robert Lowe til å gjøre vokalen for dette albumet. De fleste doomfans kjenner han fra Solitude Aeturnus og Candlemass, så om disse i det hele tatt har hørt om dette bandet og albumet, så er det fordi han var på det. Faktisk så visste jeg det ikke selv før jeg hadde hørt gjennom albumet, selv om det var noe veldig kjent med stemmen. Det er noen hint av prog i musikken, som kommer mer tydelig gjennom i de instrumentale låtene der de bruker synth.

Dette er en obskur skatt fra et obskurt hjørne av Texas. Som nevnt, så er det få som vet om dette albumet og bandet. Jeg tror selv de fleste fans av Robert Lowe ikke vet at han sang på «The Living Waters». Det er synd siden dette er skikkelig god doom. Det er veldig rett frem doom, men har det lille progelementet som gjør det instrumentale mer interessant å høre på. «The Living Waters» er et album en hver fan av tradisjonell doom burde sjekke ut.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*