Newsfeed

Hvem er Seven Impale?

Seven Impale – Contrapasso

Norges nye prog rock helter kommer i disse dager ut med andrealbumet sitt «Contrapasso». Fra å ha mye syttitallsprog, har de denne gangen tatt inn mye norsk prog rock og jazz i lydbildet sitt.

Jeg var så vidt borti debuten til bergensbandet, «City of the Sun», tilbake i 2014, da jeg prøvde å skrive en artikkel som tok for seg alle norske prog utgivelser det året. Det prosjektet kræsja da harddisken min døde, men jeg klarte fortsatt å få ut 40-50 omtaler av de rundt 60 skivene og ep’ene som ble utgitt da. Inntrykket mitt, både i livesetting under Inferno 2014, og fra denne, var at det var et band med et lydbilde forankret i syttitallets prog rock scene, og under konserten var det gjerne de tydelige Van der Graaf Generator influensene som kom fram.

For min del må et band klare å balansere ytre påvirkninger og innflytelser, og sine egne særegenskaper i instrumenter og låtskriving, sånn at man har en original musikalsk grunnstamme å forholde seg til. Her syns jeg Seven Impale snubler stygt. Jeg er sikker på at man kunne pinpointa hver eneste del av musikken på «Contrapasso» til andre band og andre skiver. Og hvem er Seven Impale da? Hvis vi stripper ned og tar vekk alle disse innflytelsene?

Det er synd, for dette er en veldig god skive. Størsteparten av innflytelsen tar de fra Motorpsycho anno «Trust Us» og «Let Them Eat Cake», som fjerdesangen Heresy, som sirkler mellom et jazzrocktema, nevnte band, og slutten er snytt ut av Echoes fra Pink Floyds «Meddle». Samme med neste sang, Inertia, hvor første halvdel er satt av til Motorpsycho, mens i siste del går de til syttitallets jazzrock. I nestsiste sang, så er det overtydelige influenser fra Jaga Jazzist, mens i sistesang tar vokaldelene inspirasjon fra Toby Driver og Kayo Dot.

Jeg syns de klarer å blande jazzen godt med prog rocken her, og det er et album som fungerer bra på de tingene den er bra på, med flinke musikere og vokalist Stian Økland som gjør en storartet jobb. Men dessverre sitter jeg igjen med spørsmålet, hvem er Seven Impale?

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*