Newsfeed

Black Crown Initiate: Minneverdig dødsspiral

Black Crown Initiate – Selves We Cannot Forgive

Black Crown Initiate er et relativt nytt amerikansk band, som har vist seg å kreere gode låter og villigheten til å satste, noe vi i Oslo kan bevitne, når de besøker John Dee i begynnelsen av oktober, som et forbandene til Born Of Osiris.

De startet opp i 2012, og har allerede klart å dytte ut to album og en ep, og fikk for årets album inn tidligere The Faceless medlem Wes Hauch som fast gitarist. Musikken deres ligger hovedsakelig innen melodisk dødsmetall og moderne prog power, med innslag av prog rock, prog death, svart metal, og du hører tydelig Enslaved inspirerte riff i Belie The Machine.

De tre første minuttene av åpningslåta For Red Cloud gir et lite beskrivende bilde av albumet som helhet, da den ligger og grinder innen hard, seig dødsmetal, men du har de underliggende melodiøse gitardelene, som er blant de elementene som løfter denne skiva, og fra treminuttersmerket løfter lys vokal musikken tidvis ut av dødsspiralen.

Uten å gå inn på hver enkelt låt, synes jeg Black Crown Initiate har laget et svært godt og melodiøst album, som står ut på den progressive dødsmetallscenen, hvor de både har klart å skape seg et særegent uttrykk på de mer midtempo delene av musikken sin, hvor gitarist og vokalist Andy Thomas har en minneverdig stemme, mens James Dortons growls grovkutter inn med mørkere og hardere elementer.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*