Newsfeed

Deicide: Satan lever

Deicide - When Satan Lives

Når et band har gitt ut en rekke suksessfulle album, og på toppen av det hele hadde en periode der de var kjent som et bra liveband, så er det nesten en selvfølge at de har gitt ut et livealbum. «When Satan Lives» kom ut mens Deicide var i toppform.

De spiller skikkelig tight, og den mer råe lyden man får i en livesetting får musikken til å høres skikkelig brutal ut. Alle riffene er på plass og ingen av instrumentene drukner hverandre ut, og hvis man hører godt etter, så kan man til og med høre bassgitaren. Man får virkelig en trang til å headbange når man hører alle de klassiske Deicidelåtene spilt med en masse energi og råskap. Man kan se for seg at det er en skikkelig intens og voldelig mosh pit foran scenen når de spiller mange av disse låtene. Publikumet høres veldig energisk ut og der er tydelig at det er en skikkelig god konsertstemning. Det er med andre ord et veldig bra livealbum.

Det betyr ikke at det er fritt for svakheter. Vokalen til Glen Benton er ikke like intens som den er på albumene, men jeg antar det er stor forskjell på å gjøre opptak i studio der man kan ta pauser i motsetning til en livesetting hvor han må growle i en hel time i strekk uten pause. Det er ikke en så stor svakhet siden en mer rettfrem growling fungerer helt fint live. Det som er den virkelige svakheten er at de bare fremfører en låt fra «Legion» gjennom hele settet. Det er en såpass bra og klassisk utgivelse, så det er synd at de bare fremfører èn låt fra det albumet.

«When Satan Lives» er et solid livealbum, men det er først og fremst for Deicidefans. Det er ingenting i veien for noen som aldri har hørt på Deicide med å starte med dette albumet, men jeg anbefaler heller å høre på de klassiske albumene først. Ellers, så anbefaler jeg «When Satan Lives» til alle som digger Deicide.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*