Newsfeed

Soen: Tools lillebrødre

Jeg husker da jeg hørte Soen sin debutskive Cognitive tilbake i 2012, og de imponerte meg stort med godt konstruerte sanger og en sterk vokalist. Ok, det var som å høre et moderne Tool, men svenskene hadde fortsatt egenart i musikken sin, og leverte et album med et vell av velproduserte låter. Fra deres forrige utgivelse Tellurian, har de også skiftet plateselskap, og deler nå stall sammen med veteraner som Alice Cooper og Motörhead hos tyske UDR.

Det er tre år siden andreutgivelsen kom ut, og de har brukt tiden godt med å utvikle sanger til Lykaia. De har tidvis gått vekk fra den overbrukte Tool-innflytelsen de hadde på sitt første album, og vokalist Joel Ekelöf har roet ned imitasjonen sin av Maynard sin stemme, og bruker sin naturlige begavelse til å gi melodiene liv. De ligger mye nærmere progressiv rock denne gangen, og drar innflytelse fra musikere som Steven Wilson, og band som Opeth, men det virker som de har tatt kritikken inn over seg, og er oppmerksomme på å ikke lyde for mye på andre bands sound, men stole på sine egne ferdigheter.

Det er flere spor som gjør dette til en sterk tredjeutgivelse fra svenskene. Selv om de utover skiva går vekk fra Tool-røttene, gjør Soen det de kan best på de to første låtene, å lage knallbra Tool-låter, så får vi se om original-bandet kan levere noe tilsvarende på sin stadig utsatte skive. På atmosfæriske Lucidity skifter de til lavt tempo, og gir oss platas kanskje beste låt, der Ekelöf synger over myke gitarriff og sval koring.

Selv om bandet er skikkelig gode på midtempo-låtene, er det når de sakker at de virkelig viser hva de er lagd av, og at de har teft for velutviklede vokalpartier, overganger og en sømløs progressivitet i melodilinjene. Med platas andre godlåt Paragon sløver Ekelöf stemme over rolig gitarspill, med et tålmodig refreng og en gitarsolo som drar tankene mot Pink Floyd.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*