Newsfeed

Marduk: Brutal demo

Marduk - Fuck Me Jesus

Marduk, march 2012 Left to right: Devo, Mortuus, Lars, Morgan

Marduk er muligens Sveriges mest kjente og populære black metalband, som er det samme som å suge i black metal-verdenen. Du kan trygt la være å sjekke dem ut om du er opptatt av din egen kvltstatus. For de av oss som ikke er unge lenger, og nettopp oppdaget Burzum og andre old school-grinebitere, husker at ordet kvlt betydde noe, og kunne brukes uten hånlig sarkasme. 

Det var en tid da bandet var synonyme med norsecore (en merkelapp som ble brukt på veldig uoriginale skandinaviske black metal band som overbrukte blast beats), men da de startet opp så var de et black metalband med en gode dose svensk death metal i både riff og gitartonen. Musikken er tung og høres mer death ut mesteparten av tiden, inkludert vokalen. Ikke fordi det er noe growling i vokalen, men den har en demonisk følelse jeg assosierer med tidlig death metal. Hadde Marduk splittet opp etter denne demoen, så hadde de blitt nevnt i sammenheng med obskure svenske death metalband. Det som plasserer dem i black metal’en er den rene satanistiske følelsen de framprovoserer. Demoen åpner med en sample tatt fra en av de kuleste scenene fra The Exorcist, som på djevelsk vis setter stemmingen for resten av demoen.

Den utgaven som er lettest å spore opp er den Osmose Productions gav ut 1999. den er så vidt jeg vet tilgjengelig gjennom de fleste nettbutikker som selger platene til Marduk. Reutgivelsen innholder ikke bare én, men hele to Bathory coverlåter, begge skikkelig tøffe. Det er ikke lange utgivelsen, men absolutt verdt pengene. Alle med en seriøs interesse i både old school death og black metal burde skaffe seg Fuck Me Jesus.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*