Newsfeed

Marcos Sanchez tar oss gjennom Tarots mystisisme

Marcos Sanchez – Path of the Empress - Part 1

Den chilenske bassisten Marcos Sanchez Saez fra det neoklassiske progmetal bandet Delta, kom med solodebuten sin The Path of the Empress Part 1 for kort siden. Albumet er første del av tre, hvor neste utgivelses er ventet å komme i 2018, og trilogien tar for seg de 22 store mysteriene i Tarot.

Siden vi tross alt snakker om en bassist, så kan det være greit å legge merke til bassgangen gjennom de åtte sangene, og allerede fra første spor får vi en smakbit av hva Sanchez har å by på, med en gjennomgående tung melodilinje som snirkler seg gjennom en instrumental låt. Det er et variert album der han har fått med seg flere gode musikere og vokalister, og i andre låta The Hanged Man møter vi folkesangerinnen Karla Grunewaldt som gjør en minneverdig tolkning av teksten, og Benjamin Lechuga fra Delta som bidrar på gitar.

Språket på skiva veksler mellom engelsk og spansk, og på The High Priestess finner vi Daniel Parraguez på vokal, som var med i den chilenske versjonen av The Voice i 2015, og har hatt hovedrollen i en oppsetning av Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar. I likhet med Grunewaldt, gjør også han en formidabel jobb bak mikrofonen med et grovere tilsnitt i stemmen sin.

The Star tar tankene mine tilbake til nittitallets deep house-scene, og Omid Nourizadeh aka Omid 16B sitt debutalbum Sounds from Another Room. Selv om det er et stort gap mellom den sjangeren og progressiv metal, finner du mange likheter i The Star og låta Remote Control fra 16Bs album, som jo også er veldig bassorientert.

På The Wheel of Fortune finner vi César Vigouroux på vokal som synger for en drøss av band, blant dem Rusted fra Chile og Cordura fra Slovenia. Gitarist Marcelo Donoso har har en fortid i JTC Records, et plateselskap som fokuserer på å kun gi ut musikk fra gitarviruoser, og siste bidragsyter er Deltas keyboardspiller Nicolas Quinteros.

Jeg syns det er en meget god solodebut Marcos Sanchez Saez har gitt ut, og det er mye å glede seg over på albumet. Den gir meg klart lyst til å sjekke ut hva hovedbandet hans Delta har å tilby, som for meg har vært et ukjent navn til nå. Tross stor variasjon mellom låtene, og at det er snakk om et konseptalbum, skulle jeg likt å se en produksjon som bandt låtene bedre sammen. Men jeg er allerede forhåpningsfull til neste steg i denne trioen av skiver.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*