Newsfeed

Cemetery Filth: Det er aldri nok retro-death metal her i verden

Cemetery Filth - Screams from the Catacombs

Det er ikke en mangel på nostalgiske band som spiller old-school death metal disse dager. Det er noe med spesielt denne skitne formen for tidlig death metal som oppsto på 80-tallet, og definerte stilen på starten av 90-tallet som gjør at vi ikke kan få nok av den.

Cemetery Filth, som består av medlemmer bosatt i både Tennessee og Georgia, har gjort en god jobb med å fange opp den sounden på denne tretten minutter lange EP-en. Tre låter med skitten og morbid ondskap, og selvsagt er EP-en utgitt på kassett. Riktig nok bare i 45 kopier, men jeg kjøpte en da de ble utgitt i 2014, for jeg kunne høre at dette var et band jeg ikke kunne gå glipp av.

Musikken høres akkurat ut som forventer fra denne type retroband. En tung og skitten gitartone, hes growling, og null misbruk av blast beats, siden bandet ikke trenger dem for å høres brutale ut. De kjører heller på med god gammeldags death metal-tromming slik den var på 80- og tidlig 90-tallet.

Det er ingen overraskelser på Screams from the Catacombs. Det er death metal og ferdig med det, og de gjør det riktig. Kassetten er utsolgt, men man kan selvsagt fortsatt høre alt gratis på bandets Bandcamp. Har du 13 minutter ledig, så har du null grunner til å ikke høre på dem, så du kan like godt klikke lenken.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*