Newsfeed

Dementia 13: Retro-death metal fra Portugal

Dementia 13 - Tales for the Carnivorous

Dementia 13 er et portugisisk death metalband som drar tydelig inspirasjon fra klassisk amerikanske death metal, spesielt den gamle Floridascenen når det kommer til riffene. Med atmosfæren så har de noe av den samme mørke følelsen av de gamle svenske bandene. Det er snakk death metal som har den rette morbide stemningen og som er lett å headbange til.

De bruker samples fra gamle obskure skrekkfilmer som introer til alle låtene for å sette stemningen i gang, for å så virkelig kommei gang med tøffe riff, tromming og growling. Produksjonen er klar og tydelig, så de har kanskje ikke den skitne sounden man ofte forventer fra et slik band, men de får det til å høres bra ut. Dementia 13 er klart og tydelig profesjonelle musikere som kan skrive gode låter og riff, så det til å fungere med en ren sound. Disse fire låtene og 17 minuttene denne EP-en består av er den perfekte oppvarmingen til debutalbumet som kom ut i 2015.

Kassett-tapen er for lengst utsolgt, men man kan fremdeles kjøpe CD-utgaven på deres Bandcamp, samt selvsagt høre den gratis der. Når du først er i gang med EP-en, så kan du like godt både kjøpe og høre albumet her. Digger du skikkelig death metal, så har du all grunn til å sjekke dem ut.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*