Newsfeed

Quiet Riot: Deres eneste hit

Quiet Riot - Metal Health

Quiet Riot er et ganske rart band. De har pompet ut utgivelser fra 1975 frem til Kevin DuBrow døde av en kokainoverdose i 2007, og de har bare klart å gi ut eneste album som egentlig er nevneverdig. Til tross av at de hadde gitargeniet Randy Rhoads, så besto mesteparten av utgivelsene deres hovedsakelig av AOR som kun slo igjennom i Japan. Enda rarere er det var først etter at Randy Rhoads forlot bandet for å bli med i Ozzy Osbourne at de virkelig begynte å spille inn noe som slo igjennom i statene.

I 1983 gav de ut Metal Health som markerte deres stilskifte til metal og det ble det første metalalbumet som kom på øverst på bestselgerlistene i USA. Tittel og åpningssporet Metal Health er en av albumets store hits, og i det den treffer deg vet du at det er snakk om ekte kommersiell 80-talls metal av den gode gamle sorten. Ikke brutalitet og ondskap av den sorte eller den dødelige sorten. Det er mer fyll, fest og hårspray med raske biler og lettkledde damer. En av albumets mest populære låter er Cum on Feel the Noize, som er en coverlåt av det britiske glam rockbandet Slade. Bandet ønsket ikke å inkludere låta, men plateselskapet insisterte siden det er en kjent hard rocklåt. De spilte den inn sloppy i et håp om at selskapet skulle droppe den, men det bare la til mer energi i låta og den ble en hit singel. Det overrasker meg ikke om det er en del i dag som bare er kjent med Quiet Riot sin versjon.

Ellers er albumet full av knallgode låter, fra solide midttempolåter som Love’s a Bitch og til den tøffe speed metal låta Run for Cover. I det store og det hele er alt det du trenger å vite er at dette er en miks av hard rock og heavy metal med den typiske vers og refrengstrukturen uten altfor mange overraskelser og med de obligatoriske balladene. Er du den typen som ikke tåler litt kommersiell hard rock blandet med din metal er ikke dette albumet noe for deg, men de av dere som digger 80-tallet burde absolutt skaffe dere Metal Health.

Quiet Riot prøvde å gjenskape suksessen året etter med Condition Critical med enda en Slade coverlåt, men ingen brydde seg. Resten av deres karriere var fylt med album som ingen husker og Metal Health står igjen som deres eneste mesterverk i manges øyne.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*