Newsfeed

Black Tower: Pop punk og heavy metal

Black Tower - The Secret Fire

Når man tenker på metal blandet med punk, så er det stiler som crossover thrash, sludge, death metal blandet med crust punk osv. Det siste man tenker på er tradisjonell heavy metal kombinert med pop punk. Black Tower er nettopp en slik fusjon. De høres ut som veldig enkel heavy metal, men følger man med på gitarriffene, så høres det ut som de kunne like godt ha vært på en pop punkalbum fra 90-tallet.

Det er mindre fokus på typiske riff og langt mer de støyende kvintakkorder som mange assosierer med denne type punk rock. Kanskje ikke så rart med tanke på at de tre medlemmene er punkrockere fra bandene Crusades, The Creeps, and The Visitors. All tre er med på vokalen, men Erin Ewing står hovedsakelig for synging. Hun høres akkurat ut som en typisk kvinnelig pop punkvokalist, så synes du hennes stemme er irriterende, så er det null håp for at du vil like dette bandet.

Til tross av disse åpenlyse elementene av pop punk, så høres musikken som nevnt ut som tradisjonell heavy metal. Den råe bruken av kvintakkord gir riffene en motorsag sound, som gir musikken en nesten black metalfølelse til tider. Black metalfølelsen kommer tydelig frem i enkelte partier, men til syvende og sist, så er dette langt mer likt Iron Maiden enn Immortal.

Dette er ikke et band alle kommer til å like fordi det er en litt sær kombo av sjangre. Det er ganske catchy musikk, men catchy som i den type pop punk mange hater, så jeg ser for meg at en rekke metalheads vil misslike The Secret Fire. Det er også en for mørk og seriøs stemning kombinert med fantasy lyrikk som gjør at dette neppe er noe for fans av pop punk heller. Black Tower som et band er enten for mye metal eller for mye punk for mange, men digger du anderledes og sær tradisjonell heavy metal, ikke har noe imot moderne pop punk, så er The Secret Fire et album som er verdt å sjekke ut.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*