Newsfeed

Ex People: Endelig kvalitetsmetal som handler om The X-Files

Ex People - Loss

Ex People er et doomband fra London, som har gitt ut et album i fjor, som jeg enda ikke har hørt på, men har lest nok positive anmeldelser av til at jeg planlegger å skaffe meg det. I 2015 gav de ut denne tre låter lange EP-en på kassett. Tre seige, tunge og sakte doomlåter, all med titler etter The X-Files episoder. Det som er med på å gi dette bandet særpreg, utover et på fokus på en av 90-talles store TV-serier, er gitartonen.

Den er tung og fuzzy slik man forventer fra doom, men den er ikke så ulik hva man forventer fra støy rock. Ikke så rart at de går for den tonen siden de er fra en indie rock bakgrunn i stedet fra en bakgrunn fra doom metalscenen. Sammen med gitartonen, og den nesten spøkelseaktige og litt fjerne bruke av kvinnelig vokal, så skaper de doom som er iskald og creepy.

Jeg har hatt denne EP-en på kassett siden den kom ut og det er en utgivelse jeg begynner å ha hørt på en del ganger i de siste to årene når jeg ønsker å høre på skikkelig doom. Du kan høre Loss på deres Bandcamp og de selger fortsatt kopier av kassetten der. Albumet som kom ut i år er tilgjengelig gjennom New Heavy Sounds. Det er nok av nye doomband som fortjener oppmerksomhet, men kun basert på Loss, så setter jeg Ex People over de fleste av dem.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*