Newsfeed

Avenged Sevenfold: Utvidet utgave av The Stage.

Avenged Sevenfold - The Stage (Deluxe Edition)

Avenged Sevenfold har vært et band som har hatt en liten jojo-effekt oppover karrieren. Etter dødsfallet til Jimmy «The Rev» Sullivan i 2009, var det vel få som så for seg at bandet skulle klare å gi ut en av de beste platene i 2016.

Vi må klarne opp litt i akkurat hva The Stage Deluxe Edition er. The Stage ble sluppet i 2016, og Deluxe Edition-versjonen har med en bonus CD hvor man finner to coverlåter og to live spor. Jeg kommer tilbake til de senere. Når man skal snakke om Avenged Sevenfold må man jo ta for seg akkurat hvor bra hele The Stage er. Jeg mislikte kraftig deres forrige album, Hail to the King, og hadde avskrevet Avenged Sevenfold som et aktuelt amerikansk metalband, Hail to the King var et album som hørtes kjedelig ut, som viste et band som hadde mistet troen på seg selv.

Synyster Gates fortsetter å være en av verdens mest imponerende tekniske gitarister, og på tittelsporet The Stage hører man allerede gnisten som manglet på forrige skive, noe som fikk meg til å smile fra øre til øre tilbake i 2016, da jeg hørte den første gang. Vokalen til M. Shadows er like brutal å høre på, som tilbake på City of Evil som ble sluppet i 2005, og det er tydelig at The Stage var akkurat hva bandet trengte for å få troen på seg selv tilbake igjen.

Bandet er nå på sin fjerde trommis, og heldigvis imponerer Brooks Wackerman så til de grader. En av grunnene til at jeg mislikte Hail to The King så mye som jeg gjorde, var fordi trommebeaten gjennom hele plata var kjedelig , og Wackerman overbeviser fra første slag at han er en langt bedre trommis enn Arin Illejay.

Vi må også snakke om Exist før vi begynner på det nye materialet på Deluxe-versjonen. Låta er femten minutter lang, og låter som denne treffer meg i sjelen. Det er et  langt epos som tar for seg universets begynnelse med Big Bang, og jeg skal virkelig hevde at det viser A7X på sitt aller beste. Herlig trommebeat, tunge gitarriff som fra deres tidlige album, og en vokalist som synger bedre enn noensinne.

Da, kan vi vel bevege oss over på det nye. Her er det mye cover-låter å snakke om, der bandet spiller mexicansk folkemusikk, og sanger fra storheter som Rolling Stones, Pink Floyd og The Beach Boys. Kan man kalle disse coversporene litt harry? Ja, klart, og elsker jeg det. Oh hell yeah.  Alt i alt er The Stage fortsatt Sevenfold på sitt beste, og Deluxe Edition leverer en ekstra gavepakke med låter til de mest hardcore Sevenfold-fansene. Uansett er det en plate man bare må elske, og de siste livelåtene som er med på deluxe skiva viser at bandet er såpass solide at å se de live, må være en selvfølge.

Skrevet av: Stian Koxvig

Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

1 Kommentar på Avenged Sevenfold: Utvidet utgave av The Stage.

  1. Ønsker den nye utgaven av the stage med avenged sevenfold 🤘😎

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*