Newsfeed

Babal: Satire og uventede stunts

Babal - The Circle Of Confusion Of Tongues

Bandet Babel fra England har en stor appetitt på å bryte ned musikalske begrensninger. Slik er jo velegnet for å kreere musikk som skiller seg ut i vrimmelen av band. De rare og gåtefulle tekstene gjør også sitt til engelskmennene er noe for seg selv. Så langt har Babel nedkommet med tre skiver, og nå kommer nummer fire The Circle Of Confusion Of Tongues. Babal kommer opp med sitt særegne brygg av avant garde psykedelisk rock. Trommeslager Jon Sharp lever opp til navnet sitt, og Zoie Green på keyboards og Ben Balsom er hentet inn som musikalske forsterkninger til den nye skiva.

Karen Langley har en vill og kraftfull vokal som understøttes av intrikat og sylskarpe gitarer og synther fra Rob Williams. Selv hevder Babel å ose av jazzfunk spekket med multi vokallag og ekstreme gitarlinjer. Musikken til Babel er grooveorientert og de utforsker mange forskjellige sjangrer alt etter hva de føler for der og da. Det er ofte en utfordrende musikk med en definitivt teatralsk rød tråd, og på scenen er det er fyrverkeri av en visuell positiv galskap og masse innlevelse. Satire er et nøkkelord i Babal sitt musikalske univers.

Arrangementene til det engelske bandet er av det ofte uventede slaget og det er tiltalende som pokker. Jeg liker også at stemningene varier fra rolige melankolsk partier til raspende og dundrende partier. Babel er gode på å utnytte kontraster for å skape dynamikk som for meg er så viktig i musikk. Bandet tør ofte også å trå ut i det ukjente, og kommer stort sett bra fra det. The Circle Of Confusion Of Tongues har en grunnstemning som er et dystopisk skråblikk på hva som skjer på jorden for tiden. Attityden til Babal har mange fellestrekk med Patti Smith og Talking Heads.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Babal, Circle Of Confusion Of Tongues Review by Ulf Backstrøm AT Permafrost | Melodic Revolution Records

Leave a comment

Your email address will not be published.


*