Newsfeed

Hjallarhorn: Starten på en bølge av norsk heavy metal som aldri tok av

Hjallarhorn - New Wave of Classic Heavy Metal

Old school heavy metal kom tilbake med full kraft på 2000-tallet med en hel rekke band som gjenopplivet den klassiske 80-tallssounden. Dessverre tok dette aldri helt av her i Norge, men det er noen band her og der i vårt langstrakte land som spiller skikkelig heavy.

Oslobandet Hjallarhorn var dannet så tidlig som i 1993, men gav ikke ut noen demo før 2004, etterfulgt av en i 2006. I 2007 gav de ut demoen New Wave of Classic Heavy Metal, som jeg sitter med her i dag etter at jeg så dem live omtrent samme året som utgivelsen. Musikken er skikkelig heavy med et hint av thrash. Mange av riffene er den typen som fint kunne ha vært på et thrashalbum, spesielt av den amerikanske sorten, men de har hovedsakelig en tradisjonell heavy metal innpakning.

Det er snakk om fem låter med solid og rett frem metal som galopperer uten å være for raske eller trege. Den tredje låta er nesten 10 minutter lang og har en fin atmosfære. Det er solid nok musikk når det kommer til det instrumentale. Det er ingenting fantastisk når det kommer til vokalen, den er bare grei nok.

Det er ingenting som kommer til å imponere noen som har hørt på mye heavy metal, men til tross for dette, så er dette en solid demo som fungerer veldig bra. Ofte er alt det man trenger rett frem heavy metal som dette. De har sin egen atmosfære av å være det bandet som elsker heavy metal og som spiller på alle mulig små barer og klubber for dedikerte metalheads. De har den rette ånden, og det kommer såpass godt igjennom i musikken at dette er en demo som er absolutt verdt å høre på.

Lenke:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*