Newsfeed

King Witch: nok et fantastisk doomband fra Storbritannia

King Witch - Shoulders Of Giants

King Witch er nok et fantastisk doomband fra Storbritannia, hvor sjangeren startet med det første Black Sabbath albumet i 1970. Mye har skjedd i doomsjangeren siden den gang, men King Witch holder på den tradisjonelle siden. Dette betyr ikke at King Witch er bare enda et doomband som spiller sakte mens de synger om depresjon og det okkulte. Ja, det er tydelig at de er inspirert av sjangerpionerene, men de har klart å skape sitt egent sound.

De har en klar og tydelig gitartone i stedet for den tykke fuzzy sounden mange andre band har, og det er veldig åpenbart at gitarist Jamie Gilchrist virkelig kan spille. Han spiller virkelig knallgode riff, lar gitaren dominere lydbildet og har noen virkelig solide gitarsoloer. Bandet er heller ikke redd for å skru opp tempoet og rocke hardt med mer raske partier. En annen styrke er vokalen til Laura Donnelly. Hun har en klar og tydelig stemme som passer perfekt sammen med musikken.

Dette er doom som er spilt med talent. Det er ingenting galt med doom som bare er fuzzy og treg, men det føles fresht å høre et nytt band som virkelig tar tak i det instrumentale og fyller musikken med en okkult energi. Det eneste negative jeg kan si om Shoulders of Giants er at det er bare en EP, ikke et helt album. Tre låter strukket ut til 20 minutter. Med så solid musikk, så blir man bare sulten på mer.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*