Newsfeed

Dark Funeral: Enda mer stereotypisk nittitalls black metal

Dark Funeral - Vobiscum Satanas

Vobiscum Satanas er det andre albumet til Dark Funeral, og jeg kunne fint ha bare kopiert anmeldelsen jeg skrev for debutalbumet en tid tilbake, spesielt påstanden om at dette albumet har et sterkt fokus på satanisme og det klassiske black metalimaget med liksminke og nagler, hese skrik, raske riff og blast beats. Vobiscum Satanas fra 1998 er nesten en karbonkopi av The Secrets of the Black Arts fra 1996.

Dette er ikke en negativ ting siden det er nettopp denne veggen av lynrask og monoton black metal som Dark Funeral er kjent for. Det er ingen trege eller midttempo låter å finne på Vobiscum Satanas. Bare raske og brutale angrep fylt med satanisk hat. Det lille som skiller dette albumet fra debuten er at gitarist, vokalist og låtskriver Blackmoon er byttet ut med Emperor Magus Caligula, som var tidligere vokalist i death metalbandet Hypocrisy. Det er ingen likheter med vokalstilen til de to bandene og Emperor Magus Caligula gjorde et total stilskifte til ren black metalvokal. Vokalen hans er kanskje et lite hakk mer høy pitch enn Blackmoon, men eller er stemmen deres såpass like at man knapt legger merke til at de har en annen vokalist.

Det er andre små ting som skiller dette albumet fra debuten. Alle bandmedlemmene unntatt gitarist Lord Ahriman er byttet ut, men det er ikke noe man egentlig legger merke til når alle låtene er nonstop blast beats og raske riff. Man legger merke til forskjeller, som at produksjonen på dette albumet er mindre rå, når man hører på det første rett før man hører på dette, men til syvende og siste, så høres begge albumene ut som typisk Dark Funeral.

Begge albumene er perfekte for når man er i humør for noe bekmørkt, ondskapsfullt og ekstremt. Man kan kjenne at Satan er virkelig og at han er ute etter kristent blod. Album som Vobiscum Satanas er grunnen til at svensk black metal er (nesten) like kjent som norsk.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*