Newsfeed

Raven: NWOBHM som rocker hardt

Raven - Rock Until You Drop

Dannet så tidlig som i 1974, så er Raven et av de mest ikoniske bandene fra NWOBHM bevegelsen. Deres hyperaktive liveshow og musikk førte til at de begynte å referere til musikken som «athletic rock», og de opptredde ofte utkledd i hjelmer og annet beskyttende sportsutstyr. Etter at deres single fra 1980 var en suksess, ble Rock Until You Drop spilt inn og utgitt i 1981.

Dette albumet er uten tvil en klassiker fra start til slutt. All låtene er raske, energiske og rocker hardt. Det er den typen musikk som gjør at det er umulig å sitte i ro når man hører på den. Bassist John Gallagher står for vokalen. Han synger med mye energi og stemmen hans blir til høy pitch skrik i både i tide og utide. Sammen med gitarspillet til hans bror, Mark Gallagher, og den geniale trommingen til Rob “Wacko” Hunter, så blir musikken til noe vilt og oppspilt. Det er umulig å være i et dårlig humør når man hører på denne musikken. Alle låtene er fulle av gode heavy metalriff spilt med følelsen av vill og rå rock ’n’ roll. Stemningen er på topp hele veien og man føler seg så mye mer levende når man hører på Rock Until You Drop.

Når man hører på Raven sitt debutalbum, så vil man forstå hvorfor de er sett på som en såpass viktig del av utviklingen av både thrash og speed metal. Rock Until You Drop inneholder to coverlåter av Sweet, som Raven klarer å spille på en måte som gjør at det blir til skikkelig heavy metal. Disse to låtene viser på mange måter både bandets og sjangerens røtter i 70-talls hard rock. Til gjengjeld ble Lambs to the Slaughter fra dette albumet coveret av Kreator i 1988, og der kan man høre hvordan tøffere thrash har røtter i band som Raven. Rock Until You Drop er uten tvil et historisk viktig album, men enda viktigere for meg, så er det et genialt album fylt med geniale låter. Dette er en obligatorisk NWOBHM klassiker.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*